Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    15Aug2024
    Zo renoveer je een trede die uitsteekt

    Zo renoveer je een trede die uitsteekt

    Door: StairscompanyReacties: 0

    Sommige trappen hebben één of meerdere treden die uitsteken. Hierdoor is de zijkant zichtbaar. Meestal is dat aan een zijde van de trede, maar het kan ook aan allebei de kanten weleens voorkomen.

    Deze treden zijn moeilijk uit te tekenen met de trapspin. Daarnaast blijft de zijkant van de oude trede zichtbaar en dat is natuurlijk niet mooi.

    Hoe maak ik een uitstekende trede op maat?

    Zoals gezegd is dit met de trapspin niet heel praktisch. Daarom raden we aan om dit soort treden met behulp van karton uit te mallen. Leg een stukje karton in elke hoek van de trede, inclusief de uitstekende stukken. Verbind deze stukjes karton met tape aan elkaar. Nu heb je een mal gemaakt die je kunt overtekenen op de overzettrede.

    Houd met het maken van de mal rekening met de afstand die de trede naar voren komt, namelijk 12 millimeter (de trapspin doet dit automatisch dankzij het afstandsplaatje). Tape de kartonnen delen op meerdere punten aan elkaar, zodat de mal niet kan verschuiven.

    Om vervolgens de zijkanten af te werken, zijn er twee opties.

     

    Optie 1: Zijkant afwerken met een stukje trapneus of kantlaminaat

    Je gebruikt een stukje zaagafval uit een andere trede en zaagt hier de trapneus (de voorkant) los van het loopvlak. Dit stukje trapneus zaag je op maat en aan het uiteinde zaag je het verstek. Zaag een stukje van de overzettrede zelf ook verstek, dan sluit het perfect op elkaar aan.

    Dit kun je ook doen met kantlaminaat. Dat is een stukje fineer dat tegen de zijkant van de trede wordt geplakt. Kantlaminaat knip je op maat in de vorm en afmeting van de trede.

    Zoals je ziet zijn ook de zijkanten van de stootborden bekleed. Je laat twee stukken mooi op elkaar aansluiten door ze verstek te zagen.

     

    Optie 2: Zijkant afwerken met meerdere stukken treden

    Voor deze optie gebruik je een apart stuk trede voor de hele zijkant. Vaak hoef je hier geen extra trede voor te verzagen, maar kun je het halen uit zaagrestanten van andere treden. Maak je mal zoals hierboven geschetst tot aan de paarse streep. Doe hetzelfde voor het stukje trede dat je voor de zijkant nodig hebt. Zo sluit je de twee stukken treden verstek aan elkaar.

    Tags

      Laat een reactie achter

      Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

      Abonneer je op onze nieuwsbrief

      Abonneer

      Account aanmaken

      Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

      Registreren

      Recent toegevoegd

      U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

      Totaal incl. btw:€0,00
      Bestel nog voor €400,00 en de verzending is gratis

      Verzendkosten berekenen

      Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.